23 augustus Kermis Ulicoten

De Kermis gaat toch nog door dit jaar!

De kermis op bedevaartsdag zondag 23 augustus wordt om 11:00 uur geopend met koffie en een gratis Bernarduskoek. Pastoor Maickel Prasing, oud-pastoor van Ulicoten en huidig pastoor van de H. Bernardusparochie in Halderberge, komt na de eucharistieviering van 10:00 uur in de kerk (waarbij U van harte uitgenodigd bent) naar het Bremerplein om de Bernarduskoeken in te zegenen! 

Met attracties op het parkeerterrein en terras op het Bremerplein, om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Met D.J. Jos Sommen en live muziek van Bulletproof (Ulicoten), Céline Horsten en Xtra Belegen!

Wel vragen we uitdrukkelijk om uw medewerking om dit evenement te doen slagen. De gemeente heeft strenge voorwaarden gesteld voordat ze vergunning verleende. Zo moet er door de organisatie streng gecontroleerd worden of iedereen zich aan de 1,5 meter houdt. De organisatie wordt op haar beurt weer gecontroleerd door de opsporingsambtenaren. Als de organisatie te weinig moeite doet om de 1,5 meter te handhaven, dan kan de gemeente de kermis stil komen leggen, en dat wil natuurlijk niemand! Op het terras staan tafels en stoelen ruim opgesteld. Het is de bedoeling dat niemand blijft staan of gaat rondlopen, maar dat je aan een tafel gaat zitten en daar ook blijft zitten. Drankjes mogen niet gehaald worden aan de bar, er lopen obers rond waar je een bestelling aan kunt doorgeven en deze komen het dan naar je toe brengen. Het is voor de organisatie uiteraard niet prettig om als een politie-agent rond te moeten lopen, maar als iedereen zich aan de regels houdt zal dat ook niet nodig zijn en wordt het een feest voor íedereen!

De belangrijkste algemene regel is dat er altijd 1,5 meter onderlinge afstand gehouden moet worden, met uitzondering van gezinnen, kinderen tot 12 jaar (zij hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden) en van jongeren tot 18 jaar (zij hoeven onderling geen afstand te houden, wel tot volwassenen). Bij de ingang van het terrasgedeelte zal u gevraagd worden te reserveren d.m.v. het noteren van uw naam, telefoonnummer en gezondheid. Zie hier onder het overzicht met maatregelen. Op het Bremerplein (terras) gelden de regels zónder doorstroming, op de parkeerplaats (attracties) de regels mét doorstroming.

Bij De Kneut bent U van harte welkom voor een speciaal kermis-menu met een traktatie! Wel van tevoren reserveren.

20-27 aug. Bernardusoctaaf

Icekoud Ulivents za. 19 dec. Sportpark De Bremer

Samen eten, iedere dinsdagmiddag

Iedere dinsdagmiddag om 12.00 uur is het samen eten in de Bremerpoort. U kunt uw menukeuze van te voren doorgeven en u eet gezellig met meerdere mensen aan tafel. Vervoer is geen probleem; kunt u niet zelf komen dan wordt u gehaald en gebracht. Lijkt het u wat? Laat het weten aan het Dienstencentrum.

inloopochtend

Iedere vrijdag is er in de Bremerpoort een inloopochtend. U bent van harte welkom tussen 9.00 en 11.30 uur. Onder het genot van een bakje koffie of thee met wat lekkers erbij kunt U lekker de krant lezen, een spelletje doen of gewoon een praatje maken.  Het is bedoeld voor jong en oud. Ook voor de kleintjes is er een plekje om te spelen. Graag tot ziens op vrijdagochtend!