nieuwspagina

Op deze pagina tref je alle nieuwtjes van 't Dorpshuis, inclusief de nieuwsbrieven van de Bremerpoort.

Tussenstand zonnepanelen 10 dec. 2018

Tijdens het dorpsgesprek kwam een vraag over de opbrengsten van de zonnepanelen. In de ruim 5 maanden dat ze actief zijn hebben ze 26.000 Kwh opgewekt, waarvan 6.700 Kwh is teruggeleverd. 

Dit geeft na aftrek van de huurkosten aan de gemeente, die eigenaar is van de zonnepanelen, een besparing van ongeveer € 1.600,- in deze 5 maanden voor de gehele Bremerpoort.  Voor het gedeelte van 't Dorpshuis betekent dit een besparing van ongeveer € 1.000,- in deze 5 maanden.

In bijgaande grafiek kun je de opbrengst van de panelen per maand zien. 

Bremerpoort groeit uit haar jasje!

Na een lange tijd van steeds minder geboortes in Ulicoten is het de laatste jaren gelukkig weer stijgende. Dat heeft meteen gevolgen voor Bremerpoort en de verenigingen bij 't Dorpshuis. 
Hoe dan?
Omdat Bremerpoort een MultiFunctionele Accommodatie is, moeten de 3 participanten ('t Dorpshuis, Bernardusschool en Kober) verschillende ruimtes met elkaar delen.
Kober heeft nu meer ruimte nodig voor de opvang van baby's, peuters, kleuters en oudere kinderen. 
Daarom maakt Kober vanaf heden 2 ochtenden per week gebruik van het zogenaamde "wissellokaal". Dit lokaal is nu ingericht met blijvend meubilair voor de kinderen, met als gevolg dat er minder ruimte overblijft voor o.a. de gym, "samen eten" en Young Voices. Deze zetten hun activiteiten nu voort in de aula en in de kleine gymzaal.
Wij danken betreffende verenigingen voor hun begrip, en het positieve is dat Bremerpoort weer vol zit met jonge aanwas, die later als ze groot zijn de weg naar Bremerpoort zó goed kennen dat ze vanzelf aansluiten bij één van de vele verenigingen!

Heel veel dank aan de Rabo en iedereen die een stem op ons heeft uitgebracht!!!
Na de muziekvereniging het hoogste aantal stemmen,
daar zijn we uiteraard heel blij mee en trots op!
Hier kunnen we héle leuke dingen mee doen voor Ulicoten!

't Dorpshuis, mede namens Ulikids, Kermiswerkgroep en Kerstmarktwerkgroep (i.s.m. Dienstencentrum)