KERMIS ULICOTEN 2021

Zondag 22 augustus is het weer kermis in Ulicoten
 
Dit jaar geen "Heel Ulicoten bakt", mede door corona, maar "Kunst in het dorp".
Hiervoor zijn we op zoek naar "kunstenaars" die iets willen maken met het thema "Ulicoten". Denk dan bijvoorbeeld aan de Kermis, Bernardus, het beekje De Bremer, of de windhoos van 1967. Hierbij moet je het woord "kunstenaar" niet te zwaar nemen, want we willen het juist laagdrempelig houden, in ieder van ons schuilt een kunstenaar.
 
 
HET IS GEEN KUNST OM CREATIEF TE ZIJN
 
Graag opgeven bij Angela Boomaerts-Roelen via bellen/Whatsapp op 06-12311154, dan weten we wat we kunnen verwachten. Tot op heden zijn er nog niet zo veel aanmeldingen, dus schroom niet.
 
Het "kunstwerk" mag van allerlei materialen zijn: hout, ijzer, klei, wol, papier, een schilderij, foto, noem het maar op, zo lang het maar binnen het thema valt.
Bij de opening van de kermis zal de beste inzending bekendgemaakt worden, maar meedoen is belangrijker dan winnen. Zeker omdat de creaties een tijd lang in de Bremerpoort tentoongesteld zullen worden, en we nog aan het bedenken zijn of er mogelijkheden zijn om de creaties ergens in Ulicoten definitief te plaatsen (denk aan "De harende boer"). Of om van alle creaties samen een gezamenlijk kunstwerk te maken. Dit alles uiteraard in overleg met de inzenders, het is begrijpelijk als men de creatie zelf wil houden.
 
Twijfel niet te lang, en begin er gewoon aan, wie weet schrijf je geschiedenis in Ulicoten!
 
Werkgroep Kermis Ulicoten, i.s.m. Werkgroep Kunst Ulicoten.

Interview met John Tielemans in "te gast bij"

Over de noodzaak van het inrichten van de zolder bij Bremerpoort.

Klik hier voor het interview

 

 

 
 
 

 

 
 

 

 
 

Sinterklaasfeest in Ulicoten

(OPROEP) Hoi hoi,
Sinterklaas komt weer naar ons landje 🤗. Ondanks de corona zal hij toch in een bepaalde vorm de kids in ons dorp niet vergeten. (later hierover meer) Maar hij wordt al een dagje ouder 😉 en weet daarom niet zo goed meer welke kindjes er in 2020 zijn geboren. Kunnen jullie ons helpen door hieronder of via pb door te geven welke kids er in je omgeving dit jaar zijn geboren zodat hij zeker niemand vergeet?
(Met jullie hulp staat de teller op 6 kids reeds geboren)
Alvast bedankt!

https://www.facebook.com/Oranje-Comit%C3%A9-Ulicoten-1720779454817439

 
 

 

 
 

 

 
 

7 AED-apparaten in Ulicoten

Inmiddels hangen er al 7 AED-apparaten in Ulicoten nu de verschillende buurtschappen ook het initiatief nemen!

Bij:

De kerk

Bremerpoort

Theeuwes mengvoeders

Camping Ponderosa

Chaamseweg-Hazenberg

Baarleseweg

De Strumpt

Klik hier voor de kaart waar ze precies te vinden zijn

 
 

Dorpshuis gesloten tot 6 april

Ook 't Dorpshuis wordt gesloten tot 6 april om het corona-virus niet verder te verspreiden. De deur van de Bremerpoort blijft open voor Dienstencentrum, maar de bar is dicht en er zijn geen ruimtes meer te huur.
We hopen op uw begrip.

Bestuur en medewerkers Stichting 't Dorpshuis

 
 

 

 
 

Pinnen bij 't Dorpshuis

Vanaf heden kun je bij 't Dorpshuis afrekenen met een pinbetaling. Contant blijft natuurlijk ook gewoon mogelijk, al heeft pinnen wél de voorkeur.

 
 

Dorpsduim voor kermiswerkgroep en Ulikwizz

Op woensdag 21 januari tijdens het dorpsgesprek hebben de werkgroep kermis én de werkgroep Ulikwizz ieder een dorpsduim mogen ontvangen van de burgemeester. TROTS!!! Dit jaar organiseren werkgroep Kermis, werkgroep Ulikwizz en werkgroep Bernardus (ivm 25-jarig bestaan) gezamenlijk de kermis, houdt 21-22-23 augustus vrij in je agenda!

 
 

Nieuwe geld(auto)maat in Bremerpoort

ABN AMRO, ING en Rabobank hebben besloten om hun geldautomaten onder te brengen bij Geldmaat B.V., tevens handelend onder de naam Geldmaat. De drie banken, als aandeelhouders, realiseren zo samen met hun partner Geldmaat B.V. een efficiënter netwerk van geldautomaten. Op die manier blijf contant geld ook in de toekomst beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar en betrouwbaar.
Op maandag 20 januari 2020 is ook de geldautomaat bij Bremerpoort vervangen.

 
 

Dorpenconcours Bremerpoort was een groot succes!

klik hier voor de video-opnames van het dorpenconcours (video: John Tielemans)

 

klik hier voor de foto's van het dorpenconcours (foto's: Silvie Verheijen)

 

 

 
 

Rabo Clubsupport

Woensdagavond 9 oktober mocht het bestuur van Stichting 't Dorpshuis deze mooie cheque in ontvangst nemen van de ambassadeurs van de Rabobank. Hartelijk dank aan iedereen die op 't Dorpshuis gestemd heeft en aan de Rabobank.

 
 

28-9-2019 onthulling Bremerplein

Precies 6 jaar na de officiële opening van de Bremerpoort heeft het evenementenplein ook een naam gekregen: BREMERPLEIN. Het naambord werd op burendag onthuld door burgemeester en wethouders.

Klik hier voor de video van de onthulling door burgemeester en wethouders

 

 
 

 

 
 

Opbrengst zonnepanelen

Voor de geïnteresseerden: nu we ruim een jaar de zonnepanelen op het dak hebben liggen kunnen we het voordeel berekenen. De linkse helft van het diagram geeft de kilowatturen weer die we hebben moeten afrekenen bij de energiemaatschappij. De rechtse helft geeft de opbrengst van de panelen weer. Een totaal voordeel voor de Bremerpoort van € 2.405,- op jaarbasis. Het betreft de periode juli 2017 tot juli 2018 in het blauw, en de periode juli 2018 tot juli 2019 in het rood. De panelen zijn eind juni 2018 in werking gegaan.

 
 

In memoriam Henk Theeuwes (11 dec. '58 * 13 juli '19)

Na vele dagen tussen hoop en vrees te hebben geleefd bereikte zaterdagavond ons het droevige bericht dat Henk Theeuwes, sinds jaar en dag onze voorzitter en drijvende kracht achter het Dorpshuisbestuur en Bremerpoort, de strijd had verloren.

15 jaar lang is Henk voorzitter geweest van een Dorpshuis dat inmiddels ook stáát als een huis, midden in de Ulicotense samenleving, mede door zijn inspanningen.

In 2007 stond hij samen met de gemeente en de Rabobank aan de wieg van het Dienstencentrum, inmiddels ook niet meer weg te denken uit Ulicoten. 

In 2012 stond hij aan de wieg van Bremerpoort, de nieuwe huisvesting voor ’t Dorpshuis. Vele vergaderingen heeft dat gekost met de andere gebruikers, wat niet zelden nachtwerk werd. Dat Henk niet over zich heen liet lopen en ook niet al te kort van stof was zal daar ongetwijfeld aan hebben bijgedragen.

Hij nam namens ‘t Dorpshuis zitting in de beheercommissie Bremerpoort, en voor die commissie nam Henk ook weer het meeste werk op zich. Als er alarm was bij Bremerpoort kwam dat als eerste bij Henk terecht. Daarvoor heeft hij menigmaal ’s nachts uit bed gemoeten. Ook het onderhoud in en om het gebouw hoorde tot zijn taak. Daarvoor moest veel geregeld worden met gemeente en onderhoudsmonteurs.

Inmiddels was hij één brok kennis en ervaring van alles wat met Bremerpoort te maken heeft, iets wat we ongetwijfeld gaan missen de komende tijd. Als iemand een vraag kreeg waar die het antwoord niet op wist, was het steevast: “Dat moet je aan Henk vragen”. 

Samen met Dienstencentrum heeft Dorpshuis een paar werkgroepen in het leven geroepen om activiteiten te organiseren zoals Kermis en Kerstmarkt. De bedoeling van zo’n werkgroep is om het bestuur te ontlasten, maar dat had Henk niet zo goed begrepen. Vorig jaar heeft hij een kermistoertocht georganiseerd, wat heel succesvol was, en daar was hij nu weer mee bezig. Ook wilde hij bij alle invalswegen reclameborden langs de weg voor de Ulicotense kermis, hij zou die zelf gaan zetten, maar het mocht niet zo zijn.....de borden zijn net terug van de drukkerij.

Samen met Angela was hij het eerste aanspreekpunt tijdens de kermis, maar de vele vrijwilligers konden hem zelden vinden omdat hij overal tegelijk bezig was. Delegeren stond namelijk niet in zijn woordenboek, je kunt beter alles gewoon zelf doen. Als hij écht nergens meer te vinden was kon je het best in de afwaskeuken gaan kijken, waar hij dan de vaatwasser aan het in- en uitruimen was met kop en schotels. 

En zo was Henk alleen al voor het Dorpshuis en Bremerpoort bijna dagelijks bezig met vrijwilligerswerk. Van kopjes afwassen tot onderhandelen met de gemeente, en van koffie schenken tot het werven van nieuwe vrijwilligers. Als het aan ons had gelegen had hij daarvoor dit jaar al een lintje gekregen. Alleen tijdens de organisatie van de SGW, één van zijn andere passies, was hij bereid om zijn werkzaamheden voor ’t Dorpshuis op een lager pitje te zetten. 

We verliezen in Henk een gedreven voorzitter en een werkpaard.

Wij wensen Anny, zijn moeder, broers en zussen, neven en nichten en verdere familie en naasten, veel sterkte toe om dit verlies te verwerken. 

Bestuur en medewerkers Stichting ’t Dorpshuis

 
 

Karien 12,5 jarig jubileum

Maandag 1 juli 2019 was Karien van den Brandt-Koijen 12,5 jaar werkzaam als beheerder van 't Dorpshuis. Begonnen in de Dorpsstraat en sinds bijna 6 jaar gevestigd in de Bremerpoort.

Daar hoort natuurlijk een bloemetje bij, aangeboden door bestuurslid José van Dun, en een cadeaubon aangeboden door penningmeester Monique Tielemans. Gevolgd door een spontane serenade van de brassband, die op maandagavond hun repetitie-avond hebben.

Karien, bedankt!

 
 

Chaam, Ulicoten, Baarle, Alphen, Galder-Strijbeek

BINNENKORT IN UW BRIEVENBUS

Waarom 200%?

Omdat 200% een gevoel oproept van lokale trots. We maken een glossy met een meer dan 100% lokale of regionale uitstraling. De naam en inhoud doen het gevoel van lezers weerspiegelen en maken die ook acuut nieuwsgierig omdat het over bekend terrein gaat. Zij lezen verhalen van “Goh, wist jij dat?”. Alsof je het er als inwoners met elkaar over hebt en wat daarna ook daadwerkelijk gebeurd.

Zijn er verhalen waar wij nog niets van afweten? Evenementen die zeker de aandacht verdienen? Of bevinden zich er misschien wel superhelden onder de inwoners in je woonplaats? Tip ons dan! Wij geven u de kans om uw verhaal te vertellen. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen. Wij laten snel iets weten. 200 procent! Tel: 06-20612740 of klik hier

 

 
 

AED aanschaffen?

In het buitengebied van Ulicoten hangen nog vrijwel geen AED apparaten. Wellicht als (buurt)vereniging of bedrijf toch iets om over na te denken.

Via onderstaande link kunt U er voordelig een aanschaffen.

klik hier voor meer informatie over een AED apparaat aanschaffen

klik hier voor de huidige AED locaties in onze gemeente

 
 

OPROEP!!!

Er komen langzaam maar zeker steeds meer AED apparaten te hangen in Ulicoten, en dat is uiteraard een goede zaak. In de afgelopen maand is er al twee keer met succes gebruik van gemaakt. Probleem is dat het aantal mensen dat weet hoe je zo'n apparaat moet bedienen niet in gelijke verhouding toeneemt. Geef je daarom op om een cursus Reanimatie / AED-gebruik te volgen, georganiseerd door "Stichting tot Bevordering Gezondheid Ulicoten". Dat kan bij Marja Kusters, of bij het Dienstencentrum. Je wilt het niet meemaken dat wanneer elke seconde telt je met zo'n apparaat in je handen staat en niet weet wat je moet doen!

DUS SCHROOM NIET EN GEEF JE OP!!!

klik hier voor de AED locaties in onze gemeente

 
 

Afscheid Angela als bestuurslid 29-4-2019

Angela Boomaerts-Roelen is vanwege tijdgebrek gestopt als bestuurslid van 't Dorpshuis. Maar ze liet al doorschemeren dat ze in de toekomst misschien weer wel tijd genoeg heeft om terug te keren. Ze blijft gelukkig wel actief in de Kermiswerkgroep, waarvan zij aan de wieg stond.

Angela, bedankt voor alle energie die je in 't Dorpshuis hebt gestoken, en wie weet tot ziens!

 
 

Lintje voor Jos Rijvers!

De heer Jos Rijvers ontving een Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de lokale samenleving. Hij is sinds 2009 bestuurslid van ZLTO Baarle-Nassau Ulicoten. Ook is hij voorzitter van de Agrarische Natuurvereniging en bestuurlijk actief in het Coöperatief Collectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant. Hij vormt een belangrijke schakel tussen de plaatselijke boeren en organisaties als Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Jos stond aan de wieg van Baarle-NassauGlas en is sinds de oprichting in 2015 voorzitter van deze coöperatie. Hij vervulde een belangrijke rol om het buitengebied van de gemeente Baarle-Nassau aan te sluiten op het glasvezelnetwerk, nadat de coax-kabel verdween: 1.100 leden werden aangesloten.

Hij is mede oprichter en al bijna 20 jaar penningmeester van de Chaamse Hoender Club.

Tot slot is hij al jarenlang actief in de lokale politiek. Eerst als lid van de achterban van Fractie Ulicoten. En sinds 2010 als lid van de gemeenteraad, waarvan de laatste 5 jaar als fractievoorzitter.

Jos is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

Besluit B & W Dorpsduim

 

 
 

Dorpsduim voor Kermis Ulicoten!

Op 21 maart kreeg de kermiswerkgroep een telefoontje van de gemeente dat het de Burgemeester en Wethouders behaagd heeft om een dorpsduim toe te kennen aan de vrijwilligers van de Ulicotense Kermis, "vanwege het doorzettingsvermogen om de kermis te behouden in Ulicoten".

Daar zijn de vrijwilligers uiteraard superblij mee en apetrots op, en dan nog niet eens zozeer om het geldbedrag van 500 euro dat daaraan verbonden is. Gewoon een stukje erkenning vanuit de gemeente voor de vele uren die de vrijwilligers bezig zijn om elk jaar weer een gezellige kermis in Ulicoten te organiseren, nadat de kermisexploitanten er geen brood meer in zagen.

De werkgroep weet dat ze de figuurlijke dorpsduim al lang gehad heeft van de Ulicotense bevolking, en dat is ook waar ze het allemaal met liefde en plezier voor doen, maar dit is toch wel de kers op de kermistaart! De officiële uitreiking zal tijdens het eerstvolgende dorpsgesprek in het najaar plaatsvinden.

Stichting 't Dorpshuis wil hierbij de werkgroep en alle 46 (!) vrijwilligers van harte feliciteren met deze dorpsduim!

Ook Ulivents van harte gefeliciteerd met jullie dorpsduim voor de Ulikwizz! Een leuk initiatief voor alle inwoners van Ulicoten, die de saamhorigheid alleen maar kan vergroten.

 
 

 

 
 

nieuwspagina

Op deze pagina tref je alle nieuwtjes van 't Dorpshuis, inclusief de nieuwsbrieven van de Bremerpoort.

 
 

Tussenstand zonnepanelen 10 dec. 2018

Tijdens het dorpsgesprek kwam een vraag over de opbrengsten van de zonnepanelen. In de ruim 5 maanden dat ze actief zijn hebben ze 26.000 Kwh opgewekt, waarvan 6.700 Kwh is teruggeleverd. 

Dit geeft na aftrek van de huurkosten aan de gemeente, die eigenaar is van de zonnepanelen, een besparing van ongeveer € 1.600,- in deze 5 maanden voor de gehele Bremerpoort.  Voor het gedeelte van 't Dorpshuis betekent dit een besparing van ongeveer € 1.000,- in deze 5 maanden.

In bijgaande grafiek kun je de opbrengst van de panelen per maand zien. 

 
 

Bremerpoort groeit uit haar jasje!

Na een lange tijd van steeds minder geboortes in Ulicoten is het de laatste jaren gelukkig weer stijgende. Dat heeft meteen gevolgen voor Bremerpoort en de verenigingen bij 't Dorpshuis. 
Hoe dan?
Omdat Bremerpoort een MultiFunctionele Accommodatie is, moeten de 3 participanten ('t Dorpshuis, Bernardusschool en Kober) verschillende ruimtes met elkaar delen.
Kober heeft nu meer ruimte nodig voor de opvang van baby's, peuters, kleuters en oudere kinderen. 
Daarom maakt Kober vanaf heden 2 ochtenden per week gebruik van het zogenaamde "wissellokaal". Dit lokaal is nu ingericht met blijvend meubilair voor de kinderen, met als gevolg dat er minder ruimte overblijft voor o.a. de gym, "samen eten" en Young Voices. Deze zetten hun activiteiten nu voort in de aula en in de kleine gymzaal.
Wij danken betreffende verenigingen voor hun begrip, en het positieve is dat Bremerpoort weer vol zit met jonge aanwas, die later als ze groot zijn de weg naar Bremerpoort zó goed kennen dat ze vanzelf aansluiten bij één van de vele verenigingen!

 
 

Heel veel dank aan de Rabo en iedereen die een stem op ons heeft uitgebracht!!!
Na de muziekvereniging het hoogste aantal stemmen,
daar zijn we uiteraard heel blij mee en trots op!
Hier kunnen we héle leuke dingen mee doen voor Ulicoten!

't Dorpshuis, mede namens Ulikids, Kermiswerkgroep en Kerstmarktwerkgroep (i.s.m. Dienstencentrum)