Besluit B & W Dorpsduim

Dorpsduim voor Kermis Ulicoten!

Op 21 maart kreeg de kermiswerkgroep een telefoontje van de gemeente dat het de Burgemeester en Wethouders behaagd heeft om een dorpsduim toe te kennen aan de vrijwilligers van de Ulicotense Kermis, "vanwege het doorzettingsvermogen om de kermis te behouden in Ulicoten".

Daar zijn de vrijwilligers uiteraard superblij mee en apetrots op, en dan nog niet eens zozeer om het geldbedrag van 500 euro dat daaraan verbonden is. Gewoon een stukje erkenning vanuit de gemeente voor de vele uren die de vrijwilligers bezig zijn om elk jaar weer een gezellige kermis in Ulicoten te organiseren, nadat de kermisexploitanten er geen brood meer in zagen.

De werkgroep weet dat ze de figuurlijke dorpsduim al lang gehad heeft van de Ulicotense bevolking, en dat is ook waar ze het allemaal met liefde en plezier voor doen, maar dit is toch wel de kers op de kermistaart! De officiële uitreiking zal tijdens het eerstvolgende dorpsgesprek in het najaar plaatsvinden.

Stichting 't Dorpshuis wil hierbij de werkgroep en alle 46 (!) vrijwilligers van harte feliciteren met deze dorpsduim!

Ook Ulivents van harte gefeliciteerd met jullie dorpsduim voor de Ulikwizz! Een leuk initiatief voor alle inwoners van Ulicoten, die de saamhorigheid alleen maar kan vergroten.

nieuwspagina

Op deze pagina tref je alle nieuwtjes van 't Dorpshuis, inclusief de nieuwsbrieven van de Bremerpoort.

Tussenstand zonnepanelen 10 dec. 2018

Tijdens het dorpsgesprek kwam een vraag over de opbrengsten van de zonnepanelen. In de ruim 5 maanden dat ze actief zijn hebben ze 26.000 Kwh opgewekt, waarvan 6.700 Kwh is teruggeleverd. 

Dit geeft na aftrek van de huurkosten aan de gemeente, die eigenaar is van de zonnepanelen, een besparing van ongeveer € 1.600,- in deze 5 maanden voor de gehele Bremerpoort.  Voor het gedeelte van 't Dorpshuis betekent dit een besparing van ongeveer € 1.000,- in deze 5 maanden.

In bijgaande grafiek kun je de opbrengst van de panelen per maand zien. 

Bremerpoort groeit uit haar jasje!

Na een lange tijd van steeds minder geboortes in Ulicoten is het de laatste jaren gelukkig weer stijgende. Dat heeft meteen gevolgen voor Bremerpoort en de verenigingen bij 't Dorpshuis. 
Hoe dan?
Omdat Bremerpoort een MultiFunctionele Accommodatie is, moeten de 3 participanten ('t Dorpshuis, Bernardusschool en Kober) verschillende ruimtes met elkaar delen.
Kober heeft nu meer ruimte nodig voor de opvang van baby's, peuters, kleuters en oudere kinderen. 
Daarom maakt Kober vanaf heden 2 ochtenden per week gebruik van het zogenaamde "wissellokaal". Dit lokaal is nu ingericht met blijvend meubilair voor de kinderen, met als gevolg dat er minder ruimte overblijft voor o.a. de gym, "samen eten" en Young Voices. Deze zetten hun activiteiten nu voort in de aula en in de kleine gymzaal.
Wij danken betreffende verenigingen voor hun begrip, en het positieve is dat Bremerpoort weer vol zit met jonge aanwas, die later als ze groot zijn de weg naar Bremerpoort zó goed kennen dat ze vanzelf aansluiten bij één van de vele verenigingen!

Heel veel dank aan de Rabo en iedereen die een stem op ons heeft uitgebracht!!!
Na de muziekvereniging het hoogste aantal stemmen,
daar zijn we uiteraard heel blij mee en trots op!
Hier kunnen we héle leuke dingen mee doen voor Ulicoten!

't Dorpshuis, mede namens Ulikids, Kermiswerkgroep en Kerstmarktwerkgroep (i.s.m. Dienstencentrum)