We repeteren in de Bremerpoort in Ulicoten vanaf september

elke dinsdagavond van 20.00 - 22.30 uur

(behalve in de schoolvakanties)

Toneelvereniging Ulicoten

Toneelvereniging Ulicoten is een eigenzinnige toneelvereniging waar de speler en de creatieve uitdaging centraal staan. Met deze twee eigenschappen dagen wij onszelf ieder jaar weer uit om een mooie verrassende voorstelling te maken. Bezoekers geven vaak terug: “Bij jullie weet je nooit naar wat voor voorstelling je gaat, dat vinden we nu juist zo leuk, ons ieder jaar laten verrassen”. En dat doen we nu al meer dan 30 jaar graag, HET PUBLIEK VERRASSEN.

Ieder jaar in mei begint het creatieve proces. De vorige voorstelling is achter de rug. Na een sfeervolle evaluatie wordt een leescommissie vastgesteld. Zij gaan n.a.v. de wensen een stuk kiezen. Een hele uitdaging in toneelland, er zijn namelijk duizenden stukken. Kies daar maar eens het stuk uit waar je mee aan de slag wil. Na een zoektocht in een doolhof van verschillende stijlen, locaties, personages, en verhalen, lukt het toch ieder jaar weer. 

Soms schrijven we zelf een stuk, een creatieve uitdaging ten top. Hoe leuk is dat; een stuk vanuit de conceptie van jezelf maken. De geboorte is een feest. De groei naar volwassenheid, zodat het klaar is om uit te vliegen en het publiek ervan te laten genieten, een hele uitdaging.

En dan is het september, het nieuwe seizoen gaat van start, de regisseur is bekend. Dit is meestal iemand uit de eigen gelederen. We hebben verschillende namen voorbij zien komen. Frans Vriens, Ad Vriens, Jeanne Keustermans, Ben Sprangers en Ad Laurijssen. Af en toe een uitstapje naar buiten (o.a. Paul Lutgerink), om op die manier de club creatief te voeden.

Ook de spelersgroep fluctueert. Door de jaren  heen hebben we veel mensen verwelkomd en ook van veel mensen weer afscheid genomen. Vele mensen die hun steentje bijdroegen en die, naar we hopen, genoten hebben van de weg naar de plaatselijke roem. 

Zonder iemand te kort te willen doen, dat is het gevaar als je namen gaat noemen. 

Weet u het nog? Dit is een greep uit de mensen die u, naar wij hopen , ooit een fijne avond hebben bezorgd waarin ruimte was voor een lach en een traan, genot en irritatie. Gewoon een avondje toneel in Ulicoten: 

Annette en Ernst Jansen, Anita Hendrickx, Hilda Jespers, Carla Baijens, Jorien Jansen, Marianne Boeren, Mariëtte Boeren, Ad Vriens, Ton Sprangers, John Smeekens, Marie-Jose Geerts, Ben Kusters, Anita Adriaensen, Resy en Noortje van Gils, Gerda de Haan, Frans en Jente van Gestel, Ad Laurijssen, Yvonne Diepstraten, Babette en Frederique Hasselt, Pascalle Clemens, Conny Sprangers, Quint en Freek Sprangers, Ben Sprangers, Corné van Opstal, Toon Graafmans, Mario Severijns, Esther van den Abbeelen, Harrie Gerritsen, Harry Thijs, Sjef Snijders, Miranda Smeekens, Lind Mostmans, Celine Verdaasdonk, Jeanette Rijvers, Minka Manders en al die mensen die ik nu nog vergeten ben.

Met elkaar een proces van zoeken, uitvinden, afwijzen, creëren, lachen, huilen en samenkomen om zo ieder jaar weer een verrassende voorstelling te kunnen presenteren. Enkele titels:

- Dwazen

- Een goede dokter

- Park

- Wees Gegroet

- Helden

- Fawlty Towers

- Ja ik wil

                                                                            - Schat ik…….

Dit alles kan natuurlijk nooit zonder al die creatieve mensen zoals Mario Severijns, Toon Graafmans, Corrie Sommen, Quint Sprangers, Lind Mostmans, Hans Bervoets, Bert Floren, Wilco Graafmans, Steven Creutzburg, die hebben bijgedragen aan de mooie decors, de technische hoogstandjes, de muziek, de ontvangst, de PR en de organisatie. Met elkaar steken we er bij Toneelvereniging Ulicoten vele uren in met als eerste doel onszelf te vermaken en uit te dagen om u daarna ieder jaar weer te laten genieten van een mooi avondje toneel.

Opmerkingen

Eugenie Steur

21.10.2021 11:42

Hallo krijg steeds brieven voor jullie binnen van de KVK. Ik ben de nieuwe bewoonster op eekhof 5. Mevr v Sommeren is verhuisd.
Vriendelijke groet Eugenie Steur